“Sny en blaas my… droog asseblief”

Die Bikini Barber-haarkapper in Langebaan is nou aan’t stoom opbou – maar dit lyk of ‘n groot herrie in dié Weskusdorpie gaan losbars.

Pragtige vroue in bikini’s bied meer as net ‘n skeer in hierdie opspraakwekkende haarkapperswinkel. Hulle bied ook knippersnitte en baardversorging aan – plus waks en masserings! Dit is ‘n heel nuwe vlak van hare kap, en plaaslike inwoners kan nie uitgepraat raak daaroor nie.

Maar nie almal is verheug ten aanskoue van hierdie bikini-geklede stiliste nie. Terwyl sommige inwoners die sag-op-die-oog skouspel verwelkom, het ander die wenkbroue gelig en hul skêre in afkeuring begin slyp.

Marlize Erasmus, die bemarkingsbestuurder van die unieke onderneming, het vertel van die inspirasie vir die besigheid: “Werkskepping was ‘n motiveerder, maar kom ons wees eerlik, om die enigste Bikini Barber in Suid-Afrika te wees, is net te warm om te weerstaan! Dit is ‘n Amerikaanse konsep, en ons het gedink Langebaan kan doen met ‘n bietjie aksie.”

En aksie was daar wel! Die barbiere het reeds ‘n vet skeut drama beleef.

“Ons het al yskoue kritiek van die publiek ontvang,” het Erasmus gesê.

“Mense het ons en ons dames toegesnou, maar ag, hulle is net jaloers. Ons plaas video’s van ons werk, maar, soos altyd, gaan die haters bly haat.”

Maar wat van die ysige weer waarvoor die Weskus bekend is? Hoe bly hierdie bikini-geklede haarkappers warm? Die winkel word verhit om die temperature te laat styg en koue rillings te voorkom. Dit gaan alles daaroor om dinge warm en stylvol te hou.

Nou is die groot vraag op almal se lippe: Waag vroue dit om hierdie stomende heiligdom binne te dring? Moenie glo nie! Trouens, een dapper dame het selfs navraag gedoen oor ‘n onderskeer haarstyl.

Erasmus het haar sê gesê: “Hier gaan alles oor gelykheid. Dames is meer as welkom, en ons moedig selfs kliënte aan om hul vrouens saam te bring. En ek belowe jou, ons bedien ‘n manjifieke koppie koffie!”

Maar wag, wat as iemand begin vatterig raak? Moenie kommer nie, hulle het dit als onder beheer. Hierdie bikini-geklede kappers is opgeleide professionele mense wat weet wat om te maak met dwalende hande.

Dit word duidelik gemaak dat aanraking nie geoorloof is nie, en tot dusver het hulle nog geen harige situasies moes ontlont nie.

Compiled by staff writer

Op die foto hierbo: Langebaan se Bikini Barbershop