Rekordbreker Wildschutt: ‘Die beste lê nog voor’

Deur Thathe Msimanga

Die Suid-Afrikaanse atleet Adriaan Wildschutt is ‘n man met ‘n plan, wat glo dat wat hy tans vermag maar net die begin is van beter dinge.

Die 25-jarige het Sondag ‘n nuwe Suid-Afrikaanse rekord van 27:23 in ‘n 10,000m-item in Kalifornië opgestel, wat die vorige rekord, sedert 1999 deur Hendrick Ramaala gehou, laat spat het.

“Ek moet nog hard werk om onder die beste baanatlete in die wêreld te wees. Dit is die begin van iets groots wat nog moet gebeur,” sê Wildschutt, wat vasbeslote is om met die wêreld se elite-atlete mee te ding.

Terwyl hy die kwalifiserende tyd gemis het om later vanjaar ‘n plek in die Wêreldkampioenskap te bespreek, bly Wildschutt optimisties oor sy kanse. “My tyd raak min… maar ek bly positief dat ek dit sal kan laat gebeur,” het hy gesê, en sy selfvertroue en huidige fiksheid beklemtoon.

Wildschutt het oor sy rekordpoging nagedink en gesê: “Ek is bly dat ek Sondag ‘n goeie vertoning kon lewer. Dit voel goed dat ek nie net die wedloop gewen het nie, maar ek het dit ook in ‘n rekordtyd gedoen… Dit is die begin van iets groot wat nog moet gebeur.”

Met ‘n ingesteldheid soos Wildschutt s’n, is dit geen wonder nie dat hy rekords breek en die koppe laat draai in die atletiekwêreld. Hou hierdie opkomende ster goed dop – die beste lê nog voor!

Op die foto hierbo: Adriaan Wildschutt

Fotobron: Verskaf