Kiwi’s maak ook nie hond haaraf in skaapskeer nie

Shear brilliance

Suid-Afrika se skeerders het by die skaapskeerwêreldkampioenskap in Skotland oor Nieu-Seeland geseëvier, wat die weg gebaan het vir ‘n drietal Suid-Afrikaanse oorwinnings teen die Kiwi’s tydens verskeie internasionale kompetisies.

Voordat die Springbokke ‘n naelskraap Rugby Wêreldbeker-eindstryd met 12-11 teen die All Blacks beklink het, en die Protea-krieketspan vir Nieu-Seeland oortuigend met 190 lopies gewen het, was dit die Suid-Afrikaanse skeerders wat eerste bloed getrek het tydens vriendskaplike wedywering met hul Nieu-Seelandse eweknieë.

Die Golden Shears Skeer & Wolhantering Wêreldkampioenskappe wys die finesse en vakmanskap betrokke by skaapskeer en die hantering van wol. In vanjaar se kompetisie, gehou in Junie, het Suid-Afrika as ‘n gedugte mededinger by die byeenkoms ontpop.

Die kompetisie, wat sedert 1977 aangebied word, roteer sy globale gasheerlande en bevorder deurgaans die wolbedryf.

Onder leiding van spanbestuurder Izak Klopper het die Suid-Afrikaners groot vaardigheid getoon.

Skeerders Zwelamakhosi Mbuweni en Bonile Rabela het as uitblinkers uitgestaan.

Rabela het eerste plek in die kategorie vir individuele handskeer beklink, terwyl Mbuweni met ‘n kortkop tweede was; albei beskik oor ‘n merkwaardige talent vir skaapskeer.

Terwyl die Goue Skêr-gemeenskap uitsien na die volgende wêreldkampioenskap wat in 2026 in Nieu-Seeland gehou word, maak Span Suid-Afrika se keuringsproses, wat na verwagting in April 2025 sal begin, die skaapskeergemeenskap reeds opgewonde.

Saamgestel deur personeelskrywer

Kiwi’s maak ook nie hond haaraf in skaapskeer nie