Kim Jong Un se skaal styg en daal en kreun dan weer

Suid-Koreaanse amptenare het kunsmatige intelligensie (KI) gebruik om die gewig van die Noord-Koreaanse leier Kim Jong Un te skat.

Terwyl die spesifieke sagteware wat gebruik is nie bekend gemaak is nie, het Yoo Sang-bum, ‘n lid van die parlementêre intelligensiekomitee, genoem dat die KI-ontleding aangedui het dat Kim Jong Un se gewig meer as 140kg is. (En as jy wonder hoeveel dit in ou gewigsmate is: dis so sweempie oor 300lb.)

Die skatting is gegrond op waarnemings van die Noord-Koreaanse leier se openbare verskyning op 16 Mei, en let op sy traë optrede en die donker kringe onder sy oë.

Boonop het Noord-Korea na bewering mediese inligting oor slapeloosheidbehandeling vir sy topamptenaar ingesamel, sodat intelligensie daarop dui dat Kim Jong Un moontlik met ‘n ernstige slaapversteuring sukkel.

Suid-Korea se spioenasie-agentskap monitor die situasie en spreek kommer uit oor ‘n potensiële “bose kringloop” waarin Kim Jong Un toenemend afhanklik word van alkohol en nikotien, wat lei tot verergerende slapeloosheid.

Die agentskap het ook kennis geneem van die instroming van buitelandse sigarette en versnaperinge wat na Noord-Korea gestuur word, wat tot hierdie kwessies mag bydra.

Kim Jong Un se gewig was ‘n onderwerp van wêreldwye belangstelling sedert hy meer as ‘n dekade gelede die leier van Noord-Korea geword het.

Spekulasie oor sy gesondheid het voortgeduur, maar amptelike inligting is skaars. Terwyl hy ‘n paar jaar gelede gewig verloor het, dui onlangse foto’s daarop dat hy sedertdien weer die kilo’s opgestoot het.

Die Noord-Koreaanse leier, wat sy pa Kim Jong Il in 2011 opgevolg het, bewaar baie aspekte van sy persoonlike lewe, insluitend sy gesondheid en geboortedatum, noukeurig as staatsgeheime.

Saamgestel deur personeelskrywer

Op die foto hierbo: Kim Jong Un