Jaagduiwel maak van sy brak die sondebok

‘n Spoedvraat het desperaat probeer plek omruil met sy vierpoot vriend om vir die polisie ore aan te sit.

Toe die brawe bestuurder gestop is vir sy loodvoet-manewales, het hy glo ‘n plan so reg na Looney Tunes se hart beraam. Hy het sitplekke geruil met sy getroue hondemaat om arrestasie te ontduik, aldus die polisie.

Die bisarre voorval het in die dorp Springfield, Colorado, soos ‘n toneel uit ‘n slapstick-komedie afgespeel. Toe die beampte na die spoed-malle se motor toe aanstap, was die verdagte se verbysterende graad van dronkenskap so opvallend soos ‘n flitsende neonlig.

Toe hy uitgevra is oor sy alkoholinname, het die slinkse skuldige van die toneel weggehol en die verstomde beampte het in sy stof staan en proes, het Sky News berig.

Maar dit was geen gewone wedloop nie. Ooggetuies het beweer hulle het gesien hoe die beskonke moeilikheidmaker skielik in die passasiersitplek inspring en in alle eerlikheid verklaar dat hy nooit agter die stuurwiel was nie.

Vasberade soos ‘n hardnekkige basterbrak!

Ongelukkig het Springfield se sluwe Houdini se gô gou uitgeraak. Net 18m weg van sy sitplekomruiltoertjie het geregtigheid geseëvier.

Met kake geklem en net een doel voor oë, het wetstoepassers die skuldige in die oulike dorpie aangekeer, waar die ongeveer 1,300 inwonders in nuuskierige toeskouers ontaard het.

Soos die storie ontvou het dit duidelik geword dat hierdie eskapade allermins die bestuurder se eerste misdryf was. Vorige lasbriewe vir sy inhegtenisneming het ‘n skadu oor sy ondeunde manewales gegooi en die waters van sy penarie net verder vertroebel.

Met sy ondeurdagte komplot in die wiele gery, het die bestuurder homself op pad na die hospitaal bevind vir ‘n deeglike ondersoek voordat hy aangehou is op ‘n menigte van aanklagte, insluitend die vermoede dat hy onder die invloed van alkohol of dwelms bestuur het.

Tot dusver is die hond in alle opsigte onskuldig, en het geweier om kommentaar te lewer.

Saamgestel deur personeelskrywer

Op die foto hierbo: ‘n Brak in die bestuurdersitplek