Jong Liverpool-ster se Bafana-droom word waar

Deur Razeen Gutta

Liverpool se Onder-15 ster, Gabriano Shelton, is deur afrigter Duncan Crowie uitgenooi om deel te wees van die voorlopige Suid-Afrikaanse groep vir die Onder-17 Afrikabeker-toernooi.

Die 16-jarige, wat die Reds op jeugvlak aanvoer, het verlede jaar gesê hy wil graag vir Bafana Bafana speel, liewer as vir sy geboortevolk van Engeland.

“Ek wil die geleentheid hê om vir Suid-Afrika te speel,” het Shelton in November aan Metro FM gesê.

“Ek het my visier op Suid-Afrika gerig nadat ek gesien het hoe diegene wat vir Engeland speel en in die Verenigde Koninkryk gebore is, behandel word nadat hulle strafskoppe mis. My gunsteling Suid-Afrikaanse span is Orlando Pirates en my gunsteling speler is Percy Tau.”

Die Afcon Onder-17 toernooi skop op 29 April in Algerië af; Suid-Afrika deel Groep B met Nigerië, Marokko en Zambië.

Die finale Bafana Bafana-groep sal op 15 April aangekondig word.

Voorlopige span:

Doelwagters: Takalani Mzhawana – Kaizer Chiefs, Gennaro Johnson – Cape Town Spurs, Kyle Jansen – Atlanta United USA

Verdedigers: Khosa Manyama – Cape Town Spurs, Gabriano Shelton – Liverpool Engeland, Keitumetsi Lesia – Supersport United, Waylon Renecke – Norwich Engeland, Benjamin Wallace – Supersport United, Bonginkosi Phala – Getafe Spain, Vincent Sithole – Mamelodi Sundowns, Tyler Cecero – Stellenbosch, Neo Rapoo – Supersport United, Thato Sibiya – Mamelodi Sundowns

Middelvelders: Xolani Tshaka – Orlando Pirates, Sfiso Timba – Kaizer Chiefs, Gomolemo Kekana – TS Galaxy, Vicky Mkhawana – Kaizer Chiefs, Aphelele Mkhize – Maritzburg United, Xavier Jodamus – Ubuntu Academy, Thuto Mojanang – Feyenoord Holland, Dhakier Lee – Cape Town Spurs

Voorspelers: Michael Dokumnu – Vitesse Holland, Orifha Bright – Naubelo Capital City, Bennet Mokoena – Mamelodi Sundowns, Aaron Sloch Rydell – Nordsjaelland Denmark, Gabriel Amato – Cape Town City, Lucas Jetten – Ajax Amsterdam Holland, Tyrese Davids – Supersport United, Ofentse Kgosana – Kaizer Chiefs, Siyabonga Mabena – Mamelodi Sundowns

Op die foto hierbo: Gabriano Shelton

Fotobron: @princesobayeni1