Beeldmateriaal van AKA se moord ontketen aanlyn ondersoek

Deur Linda Ximba

Beeldmateriaal van wat glo deur ‘n sekuriteitskamera geneem is terwyl die gewilde rapper AKA doodgeskiet is, het nie-amptelike ondersoeke op sosiale media-platforms aangewakker.

Kiernan “AKA” Forbes is Vrydag vermoor saam met sy voormalige bestuurder en jarelange vriend en skrywer, Tebello “Tibz” Motsoane.

Die beeldmateriaal wys AKA wat ‘n persoon omhels asof hy ‘n vriend is. Hy skud hande met die persoon voordat hy oor sy skouer in die straat af loer. Dan draai hy terug na sy groep toe, voordat ‘n man met ‘n wit trui en hoed op hom afhardloop en ‘n geweer ‘n paar keer afvuur.

Mense op sosiale media deel steeds hul sienings en ontleding van die beeldmateriaal.

Sommige het nabyfoto’s vasgelê van die vermeende moordenaars wat in die video-opname verskyn, terwyl ander die skieter se bewegings voor en na die skote ontleed.

Gewone mense, bekendes, besighede en politieke partye het gevra dat geregtigheid seëvier in die moordsaak – veral aangesien die videomateriaal nou beskikbaar is vir diegene wat die saak amptelik ondersoek.

Anele Tembe se familie stuur medelye

Die familie van AKA se oorlede verloofde Anele “Nelli” Tembe het ‘n boodskap van meegevoel aan die bedroefde familie gestuur. Tembe is in April 2021 dood nadat sy van die 10de vloer van The Pepperclub Hotel in Loopstraat, Kaapstad, geval het.

In ‘n verklaring het haar pa, Moses Tembe, gesê: “Dit is met erge skok dat ons verneem het van die afsterwe van Kiernan. As ouer voel ek diep pyn vir Forbes se ouers Tony en Lynn, sy dogter Kairo en die res van hul familie.

“Kiernan was ‘n buitengewoon talentvolle musikant. Sy musiek het betekenisvol bygedra tot Suid-Afrika se ryk musikale erfenis. Ons betuig ons meegevoel met sy uitgebreide familie en sy aanhangers. Saam met my gesin doen ek ‘n beroep op die publiek om deernis te toon en die gesin ruimte, tyd en respek te verleen op alle platforms.”

Vriende en familielede het AKA se huis in Bryanston, Johannesburg, besoek om hulde te bring. Onder diegene wat opgemerk is, was sy vriend Leslie “Da LES” Mampe, Kalawa Jazmee platemaatskappy eienaar Oscar “Oskido” Mdlongwa, en AKA se eks-meisie en ma van sy dogter Kairo, DJ Zinhle Jiyane. Da LES en Oskido hul hulde gebring aan die ontslape skepper van die treffer “Fela In Versace”, maar DJ Zinhle het nie ‘n sprook gesprak op haar tydlyn nie.

Op die foto hierbo: AKA

Fotobron: Instagram