Londen se strate lok veteraan langasem vir derde keer

Deur Thathe Msimango

Die Suid-Afrikaanse veteraan langafstandatleet Tanith Maxwell het ‘n spesiale uitnodiging ontvang om die Londen-marathon vir slegs die derde keer in haar loopbaan aan te pak.

Sy het onderskeidelik in 2010 en 2011 laas haar talent in die Engelse hoofstad se strate vertoon.

Die wedren is onder die top ses marathons ter wêreld, saam met wedrenne in Berlyn, Chicago, New York, Tokio en Boston.

Vanjaar se wedloop is vasgemaak vir 23 April.

Die 46-jarige kampioen het met Scrolla.Africa gepraat en gesê sy kon nie hierdie geleentheid voorsien nie, nadat sy die afgelope drie jaar met beserings gesukkel het. Sy is genomineer deur haar borge, New Balance International.

“Dit is wonderlike nuus. Om eerlik te wees, het ek nooit in my wildste drome kon dink dat ek steeds ‘n geleentheid gegun sou word om aan ‘n groot wedloop soos Londen deel te neem nie,” het sy gesê.

“Vir die afgelope 18 maande kon ek glad nie oefen nie as gevolg van ‘n achilles-besering.” Op ‘n stadium, het sy gesê, het sy dit oorweeg om uit sport te tree, “maar ek het in myself bly glo. Die strate van Londen het wonderlike herinneringe vir my en ek kan nie wag om weer daar te hardloop nie.”

Maxwell beoog om die marathon te geniet sonder om haarself onder onnodige druk te plaas.

“Ek dink die belangrikste ding is om my eie resies te hardloop. Saam met my afrigter was ons nuuskierig oor hoe om my opleiding te benader sonder om te hard te druk. Ek moet die wedloop in Londen geniet sonder om te veel optimistiese teikens te hê,” het sy gesê .

Maxwell, wat Suid-Afrika tydens die 2012 Olimpiese Spele in Londen verteenwoordig het, se persoonlike beste marathontyd is 2:32:33, behaal in die 2010 Berlynse Marathon, waar sy in agtste plek geëindig het.

Onder haar prestasies is ‘n vierde plek in die 2018 Comrades Marathon.

Op die foto hierbo: Tanith Maxwell

Fotobron: Verskaf